Reizen 1.0

Prachtig pretpark
Phantasialand, Brühl, Duitsland

Speciaal voor jou heb ik in één blogpost alles gegoten waarvan je zelfs niet wist dat je het wilde weten over Phantasialand: of het park nu echt zo de moeite is als iedereen beweert, welke handige trucjes wij zelf graag op voorhand hadden geweten, welke attracties het aanschuiven absoluut (niet) waard zijn, hoe je geraakt, waar je kan blijven slapen en – niet te vergeten – hoeveel dat uitstapje ons gekost heeft.

Gezellig-geit troef
Costa Kabrita, Huijbergen, Nederland

Dat was het dan: ik ben niet langer een camping-maagd! Afgelopen week hebben Ben en ik een paar dagen de wondere wereld der glamping ontdekt op Costa Kabrita, een camping/boerderij net voorbij de Belgisch-Nederlandse grens. Vanuit onze Finse kota, een praktisch ingerichte en waanzinnig gezellige chalet, zijn we helemaal back to basics gegaan. En man, wat heeft dat deugd gedaan.

Onmiddellijk bez-wijken
Krakau, Polen

Krakau in Polen, dat vroeger de uitvalsbasis was van de nazi’s ten tijde van het Derde Rijk, is een stad rijk aan oorlogsverleden. De vele bezienswaardigheden die het bezoeken waard zijn, zijn een ultiem bewijs van een stuk geschiedenis dat we gewoonweg niet kunnen negeren. Net omdat er zoveel te bezoeken valt, kom je met een paar dagen niet toe: een weekje Krakau, zeker in de zomer, is zo voorbij. Om het overzicht te bewaren, licht ik er enkele interessante wijken uit: Stare Miasto, Kazimierz en Podgórze.

Moord aan de Maas
Maastricht, Nederland

Wat begon met een Bongobon als cadeau voor een housewarming van een vriendin, is uitgedraaid op een weekendje Maastricht dat in het teken stond van een moordzaak. Klinkt nogal… Speciaal? Wel, ik kan je geen ongelijk geven. Alleen zou dit weekendje “speciaal” noemen, nog een beetje een understatement zijn. In de paar honderd woorden die hierop volgen, vertel ik je wat je moet doen en waar je moet slapen als je eens in Maastricht passeert – en als je er niet bij toeval passeert, is het de omweg meer dan waard.

(St)rondreis
Marokko

Zeker niet iedereen zal onze mening delen, maar wij vonden Marrakesh helemaal geen fijne stad om in te verblijven. Het was me nog nooit overkomen dat ik tegen mijn zin een vreemde stad verkende – tot nu. Je loopt als toerist natuurlijk niet met ongelooflijk veel zelfvertrouwen door de kleine straatjes (zeker niet omdat die allemaal zo vreselijk hard op elkaar lijken), maar daardoor zien sommigen je als een gemakkelijke prooi. Dat hebben wij, jammer genoeg, een paar keer mogen ondervinden…

Milaanraders
Milaan, Italië

Een stad niet ver van de grens met Zwitserland, waar alle shopaholics en ijsjesliefhebbers hun hart kunnen ophalen: dat is Milaan. Maar wat is daar te doen, en welke zijn de goede adresjes? Neem het aan van iemand die er is geweest – euh, ik dus. 😉

%d bloggers liken dit: