WAT WAT

“Body positivity heeft een positieve invloed op mijn leven” | Annelies (24)

Annelies Van Den Haute (24) is klinisch psycholoog en studeert binnenkort af als seksuoloog. “Het is belangrijk om meer bewustzijn te creëren rond body positivity (ieder lichaam is goed zoals het is, red.) en daarbij verschillende stemmen te laten horen. Ik wil mijn verhaal delen om anderen te tonen dat ze er niet alleen voor staan en dat we samen body positivity meer op de voorgrond kunnen brengen.”

“Door misofonie ga ik nooit op date naar een restaurant of bioscoop” | Elke (20)

Eetgeluiden of repetitieve bewegingen, we vinden ze allemaal vervelend. Maar voor sommigen dekt ‘vervelend’ de lading niet. Bij misofonen lokken zulke triggers emotionele reacties uit die gaan van walging, over woede, tot regelrechte haat. Astrid (21), Elke (20), Eva (20), Kiliana (21), Lauren (21) en Nicole (55) vertellen hoe misofonie hun leven, hun relaties en hun zelfbeeld beïnvloedt.

“Mijn bullet journal is mijn analoge rots in de digitale branding” | Kilien (22)

Een hele tijd geleden kreeg ik van mijn zus mijn eerste bullet journal cadeau – ik zit intussen al aan mijn derde exemplaar. En zonder overdrijven: het heeft mijn leven veranderd. In het begin was ik sceptisch: wat zou zo’n Pinterest-perfect ding nu voor mij kunnen betekenen? Veel, zo blijkt, zeker nu ik mijn journal volledig naar mijn eigen hand heb gezet. Geen tekeningen en hand lettering dus, maar wat dan wel?

“Niemand is zoveel met mijn lichaam bezig is als ikzelf” | Marijne (20)

Marijne Van Boeckel (20) is een studente Toegepaste Psychologie uit Hoboken. Ze wil de body positivity boodschap in België en Nederland verspreiden via sociale media. “Body Positivity is een huis waar iedereen zichzelf kan zijn en van zichzelf kan houden.”

“Ik ben niet mannelijk of lelijk. Ik ben sterk.” | Joanna (23)

Joanna Aleksandra Rak (23) is een facility manager en freelance copywriter uit Antwerpen. Ze wordt vaak negatief aangesproken op haar sportieve lichaamsbouw, maar probeert met haar kunstproject Femmeniste hokjes te doorbreken. “Er moet meer liefde verspreid worden. Er moet worden gesproken over hoe de media, de sociale platformen en de mode-industrie tegenwerken dat we ons eigen lichaam accepteren.”

“Ik wil mensen met mentale gezondheidsproblemen de stem geven die ik zelf nooit had” | Nina (23)

Slachtoffer van seksueel, huiselijk en partnergeweld in verschillende situaties. Symptomen van complexe posttraumatische stress, borderline en ASS. Automutilatie en drie zelfmoordpogingen: Nina Roevens (23) heeft er geen makkelijke jeugd opzitten. Het luisterende oor dat ze miste, is ze dan maar zelf geworden.


Ook Teksten overnemen?


%d bloggers liken dit: